DELA

Vargliknande djur sågs på Åva

Ett gråbrunt hunddjur, som definitivt inte var en räv, såg Åvabon Guy Österlund på torsdagskvällen.
– Det betedde sig som ett vilt djur. Kan det ha varit en varg? funderar han.
(Vargen på bilden har inget med artikeln att göra.)
Det var vid niotiden på torsdagskvällen som Guy Österlund kom cyklande mot Åva färjfäste. Vid vägbanken vid Bolmösund såg han plötsligt ett djur som kom emot honom.
– När den såg mig vände den sidan till och rusade in mot skogen. Det var cirka 150 meter bort, men jag hann ändå se att det inte var någon räv och inte ett lodjur. Den var i storlek med en schäfer, säger Guy Österlund.
Djuret han såg var grå i pälsen och hade långa ben, rak rygg, lång svans och spetsig nos.
Kan det ha varit en lös hund?
– Jag har hört mig för bland hundägare och ingen har haft sin hund lös. Men man vet ju aldrig om det är någon turist vars hund har slitit sig. Men jag fick känslan av att det var ett vilt djur. När jag kom fram till platsen där den sprungit in i skogen så stannade jag för att försöka få en noggrannare glimt, men då var den redan försvunnen.

Tips välkomna
Är det någon Nyan-läsare som har sett något liknande eller har en teori om vad det är Guy Österlund såg på Brändö Åva är man välkommen att höra av sig till redaktionen.
– Det skulle ju inte vara så märkligt om en varg tagit sig hit. Det kom rapporter i vintras om varg på andra sidan Skiftet och i fjol talades det om att en varg skulle ha setts på Fiskö, säger Guy Österlund.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax