DELA

Vårdkasen hotas av fuktskador

Taket på ungdomslokalen Vårdkasen i Vårdö börjar bli slitet. Vatten läcker in och nu vädjar ungdomsföreningen Hembygdens väl till allmänheten om hjälp för att ha råd att byta taket.
– Vårdkasen är ett gammalt hus och taket börjar bli slitet. Den här skadan har kommit med åren och nu är det dags att byta taket, annars kan det bli stora fuktskador, säger Susanne Olofsson, kassör i Hembygdens väl.
Susanne berättar att det slitna taket börjar lämna spår inomhus.
– Man ser att det finns skador av fukt lite här och där, säger hon.
Att byta taket har föreningen beräknat att skall kosta ungefär 40.000 euro, en summa föreningen inte har någon chans att betala ur egen ficka.
– Vi är en liten förening och det rör sig om väldigt mycket pengar. Nu hoppas vi att föreningar och privatpersoner på Vårdö skall hjälpa till så vi kan ha råd med takbytet. Vårdkasen används mycket för privatfester och jakthippor, så det är många som behöver och drar nytta av huset, säger Susanne.

Uppmanar andra
Vargata-Lövö jaktlag har redan betalat in en summa om tvåtusen euro till förmån för takbytet.
– Med den inbetalningen uppmanar de andra föreningar att göra samma sak, säger Susanne.
Så mycket mer pengar har det dock inte kommit in ännu. Insamlingen startade den 16 april.
– Men den 4 maj skall vi arrangera en 70-talsfest på Vårdkasen. Alla intäkter då kommer att gå till takbygget, säger Susanne.
Insamlingen pågår åtminstone till den 16 augusti, så länge har föreningen insamlingstillstånd.
– Om man vill hjälpa till går det bra att ringa till mig eller göra en inbetalning som man märker ”takinsamling”, säger Susanne.
Susanne nås på telefonnummer 0457 524 42 57. Kontot dit bidrag kan lämnas har nummer 660100-1110535.

MALIN LUNDBERG