DELA

Välkommen till Åland, Gotland!

Strax efter åtta på måndag morgon anlände Michael Sars till hamnen i Visby och de åländska politikerna och företagarna började med gemensamma krafter ställa i ordning den åländska montern.
– Det är som ett sommarläger. Alla gör vad man kan. Jag började dagen med kökstjänst och vi har alla hjälpts åt att bära, säger lantrådet Camilla Gunell.
Redan innan montern hann öppna hade Marika Sundqvist från Arbeta och bo på Åland satt klorna i två blivande ålänningar och på flygplatsen var det många besökare som fnissade åt den röda matta som regeringen låtit rulla ut, med texten ”Välkommen till Åland”.
– Jag hoppas att jag är i Visby, men det här är alldeles förbryllande. Man kan inte lita på navigatörer längre, säger Kenneth Persson, som just anlänt med flyget från Malmö, och skrattar.
Visby flygplatschef Gunnar Jonasson säger att han fått blandade reaktioner på mattan.
– En del tycker att det är roligt att den finns och en del tycker så klart att det borde stå Gotland i stället. Men bra reklam ska sticka ut och kanske provocera lite och det är väl vad Åland har lyckats med, säger han.
Stort reportage från Almedalen i papperstidningen!