DELA

Valkickoff ordnas på Lappo i juli

I sommar samlar Lappo ungdomsförening alla åländska partier till en kickoff i den åländska skärgården inför valet i oktober 2015.
– Vi vill också visa att skärgårdsborna intresserar sig för att vara med och påverka den åländska politiken genom aktivt deltagande och inte bara som en perifer del av det åländska landskapet, skriver föreningen i ett pressmeddelande.
Valkickoffen ”I valet och kvalet – kom och gör din röst hörd” ska enligt ungdomsföreningen ge en plattform för de politiska partierna, åländska intresseorganisationer och föreningar från tredje sektorn att lyfta fram de viktiga frågorna inför valet.
– Genom seminarier, workshops och direktkontakter mellan kandidater och väljare vill Lappo ungdomsförening visa att politik berör alla.
Under evenemanget hålls seminarier med aktuella frågor inför valet, exempelvis näringsliv, skärgårdstrafik, kommunantal, men även ungdomsfrågor och miljö.
– Även inslag av lättsammare karaktär utlovas. Vi återkommer med mer detaljerad information om programmet när planeringen framskrider.
Valkickoffen ordnas den 11–12 juli 2015. (ml)