DELA

Välgörenhets-zumba förenar nytta med nöje

På lördag kl 15.00-16.30 anordnar föreningen De utvecklingsstördas väl (DUV) en välgörenhets-zumba på Idrottsgården. Tanken är att slå två flugor i en smäll – sprida glädje och samtidigt få in pengar till verksamheten
– Vi bjuder in alla som vill till det här: smal som tjock, nybörjare som proffs, både kvinnor och män! säger verksamhetsledare Susan Enberg entusiastiskt.
Föreningen nappade direkt när den blev kontaktad av zumbainstruktören Laura Vauras, som var den som kom med idén. Dels tyckte de att det var ett utmärkt tillfälle för föreningen att visa att de finns och att göra någonting roligt för folk. Sedan passade även tidpunkten för evenemanget som handen i handsken, berättar Susan Enberg.
– Här har vi ju ett perfekt läge för alla dem som vill göra allvar av nyårslöftet om att motionera mera, säger hon och skrattar.
Det hela kommer att läggas upp som ett normalt zumbapass, med en instruktör som står framför de deltagande och visar dem hur det ska gå till. Ungefär en timme beräknas passet vara och tio euro kostar det att delta. Pengar som går direkt in i föreningens verksamhet som bland annat innefattar anhörigavlastning, föräldrarådgivning och ungdomsläger.
Läs mer i papperstidningen!

Mårten Arvidsson