DELA

Utspridd post på Ringvägen

I gårdagens messaspalt i Nya Åland gick det att läsa om utspridda brev och vykort på Ringvägen i Mariehamn till följd av åverkan på Posten Ålands brevlåda vid Matpunkten i Västernäs.
Eivor Granberg, Postens affärsområdeschef, säger dock att anställda från företaget har undersökt brevlådan och att ingenting tyder på vandalisering.
– Allt är intakt och ingen har rapporterat varken saknade försändelser eller våt post, säger hon.
Enligt Granberg är Posten Åland väldigt förskonade från vandalisering eftersom det bara har inträffat en enda gång tidigare under det senaste året att en brevlåda har utsatts för åverkan.

”Inslagen”
Elisabeth Fältklint är en av dem som har uppmärksammat den trasiga brevlådan. Detta skedde efter att hon hittade sitt postade vykort som skulle till Tyskland vid Pingstkyrkan, långt från själva brevlådan.
– Det var på fredagseftermiddagen som jag hittade den utspridda posten. Anledningen att jag reagerade var för att ett av korten var så likt det som jag själv hade postat dagen före, säger Fältklint.
Hur såg brevlådan ut?
– Luckan var stängd men den var inslagen i plåten och plasten var förstörd. Det låg flera brev och vykort på marken där jag hittade mitt kort men de andra lät jag ligga kvar, säger hon. (ne)