DELA

Uppdaterad IPTV bäddar för export

Mer användarvänlig och förberedd för framtida förändringar blev Ålcoms IPTV i och med uppgraderingen som gjordes natten till tisdagen.
Nu hoppas företaget på fler IPTV-kunder.
I dag är 23-25 procent av de åländska hushållen anslutna till Ålcoms IPTV-nät. Dessutom har man via ett samarbete med JNT (Jakobstadsnejdens telefon) ett tusental abonnenter i Svenskfinland. När de slog på sina tv-apparater i går hade IPTV-tjänsten uppdaterats.
– Målet har varit att förbättra tillgången till programinformation och öka användarvänligheten. Senare i höst bygger vi på med fler nya funktioner, säger Janne Eriksson, teknisk chef på Ålcom.
Redan nu finns nya funktioner som kommer kunderna till del. Alla program i de 47 kanaler som finns i Ålcoms basutbud kan numera startas om och pausas. Det går även att i förhand ställa in tvn så den spelar in ett program man vill se. Senare i höst blir det möjligt att göra serieinspelningar, vilket innebär att man talar om för IPTV:n att den ska spela in alla program med en viss titel som visas på en viss kanal.
Nu hoppas Ålcom att uppgraderingen av IPTV-systemet ska leda till att man får fler kunder.
– Systemet stöder flera språk och det ger oss ökade exportmöjligheter, säger Daniel Dahlén.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Lundberg