DELA

Ungdomar och arbete på Möjligheternas torg

Möjligheternas torg äger rum på torget i Mariehamn i dag. Olika föreningar presenterar sitt arbete med ungdomar.
Mariehamn är en av 20 finländska orter som årligen ordnar Möjligheternas torg. I år är det nationella temat Ungdomar och arbete, och det lyfts fram i programmet som ordnas på torget i Mariehamn lördagen den 30 augusti klockan 11-15.
– När takorganisationen Kepa diskuterade temat ungdomar och arbete kom de snabbt in på ungdomsarbetslöshet, och vad man kan göra för att förebygga det. Vi vill titta på situationen på Åland, och lyfta fram vilka typer av volontärverksamhet och annat som här förekommer för att ge ungdomar utan arbete en mer meningsfull vardag, säger Solveig Tikander, som är en av arrangörerna i Mariehamn.
Ett 30-tal åländska föreningar, av vilka flera på olika sätt arbetar med det här presenterar sin verksamhet under Möjligheternas torg. Det blir bland annat tal av Röda korset, Emmaus, Arbetsmyrorna på 4H-gården, Ungdomslotsarna och Katapult från Ung Resurs, Ålands Näringsliv och Skejtparkprojektet. Dessutom blir det dansuppvisningar, både streetdance och squaredance, och musik av DUV:s husband under ledning av Kaj Backas.
Föreningen Norden informerar om Nordjobb, och utbildningsminister Johan Ehn håller tal. Under eftermiddagen ordnas ponnyridning, och hela evenemanget avslutas med ett gratis zumbapass.


Alla som deltar:
Folkdansarna på Åland
Regnbågsfyren
Kepa-flykting
Ålands Natur och Miljö
Bahai
Ung Resurs
Ålands hemundervisarförening
Ålands mångkulturella förening
Waldorf
Reseda
Skate Parken
Ålands handikappförbund
Mariehamns pensionärer
Zontaklubben
Ålands hälsoalternativ
Föreningen Ordet
Alandia Squaredancers
Finlands Röda Kors Mariehamn
Frivilliga räddningstjänsten
Ålands radioamatörer
Pingstkyrkan
Socialmissionen
TCÅ
Ålands autismspektrumförening
Ellyrodz
Föreningen Norden
Pusselfamiljen

Ylva Vikström