DELA

Ungdomar hoppade på fem parkerade bilar

Polisen efterlyser vittnen till skadegörelse på parkerade bilar på Norragatan under natten till lördagen.
Fem bilar fick omfattande plåtskador.
Fyra av de skadade bilarna stod parkerade utanför hotell Cikada.
En bit längre österut på gatan skadades ytterligare en bil strax före klockan 2 på natten. Bilägaren som bor i gatuhuset berättar:
– Vi hörde att någon skrek på gatan utanför. Sen hördes ljud som när plåt bucklas så jag rusade upp och tittade ut genom fönstret. Då såg jag två killar som hoppade allt vad de orkade på biltaket samtidigt som de skrek.
Bilägaren öppnade fönstret och skrek åt killarna.
– Då blev det en väldig fart på dem. När den ena killen hoppade ner från taket ramlade han omkull men steg upp. Båda sprang vidare österut på gatan.
Enligt bilägaren var killarna i 15-20-årsåldern. Dessutom gick ytterligare två killar på motsatta sidan av gatan, men det är osäkert om alla fyra hörde till samma gäng.
– Vi hörde när de hoppande killarna skrek att de pratade svenska, sannolikt åländska, säger bilägaren.


Stora pengar
Polisen kom till platsen och gjorde en teknisk undersökning. Överkonstapel Anders Mattsson konstaterar att tillvägagångssättet måste ha varit det samma i alla fem fallen, det vill säga att någon sprungit över alla bilar och hoppat på dem.
– Det handlar om stora pengar, jag skulle uppskatta summan till mellan 5-000 och 7.000 euro sammanlagt, säger han som hoppas att de som sett eller hört något tar kontakt med polisen på telefon 527100 eller 527108.

ANNIKA ORRE

annika.orre@nyan.ax