DELA

Trobergshemmets olika namn skapar stor oreda

Ge ett av de båda Trobergshemmen ett helt nytt namn så att det blir lätt att skilja dem åt.
Det rådet ger läkaren Michael von Beetzen till staden efter att ha sett vilket trassel namnförväxlingen ställer till med.
Det ursprungliga Trobergshemmet, som tidigare var vårdinstitution för äldre, ligger vid Norra Esplanadgatan.
När nybygget i det tidigare Mathis-hörnet vid Norragatan var klart flyttade vårdinstitutionen in och benämningen blev nya Trobergshemmet.
Efter det har det ursprungliga Trobergshemmet, det som då kallades gamla Trobergshemmet, byggts om och fått ändrad status till serviceboende. Det har alltså i själva verket blivit det nyaste Trobergshemmet.
Det hela blev så rörigt och råddigt att man bytte namn till Trobergshemmet Syd och Trobergshemmet Nord. Men inte heller det har rätat ut alla frågetecken eftersom alla inte har väderstrecken klart för sig. Dessutom har Trobergshemmet Syd Norra Esplanadgatan som adress.
– Det här kan tyckas vara en bagatell. Men namnförvirringen har fått konsekvenser i del fall, säger ansvariga läkaren Michael von Beetzen.
– Det allvarligaste är att provsvar och remisser blir liggande oåtgärdade onödigt länge i fel hus och det får naturligtvis konsekvenser för patienterna. Till och med en ambulans har kört fel en gång och det är mycket allvarligt.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre