DELA

Trafikolyckornas helg

Totalt fem trafikolyckor inträffade från fredag morgon till söndag eftermiddag, enligt polisens rapporter.
På fredagsmorgonen krockade en paketbil och buss på Norra Esplanadgatan i Mariehamn. Ingen människa kom till skada. Vid 12-tiden samma dag kolliderade en personbil och en paketbil på Godbyvägen i Mariehamn, och personbilsföraren fick lindriga skador.
På söndagen inträffade hela tre trafikolyckor. Vid 14-tiden körde en personbilsförare av vägen till höger med sitt fordon. Fordonet voltade men personen klarade sig utan ambulansassistans till sjukhuset. Polisen och bärgare besökte platsen. Vid 16-tiden skedde en lindrig plåtkollision mellan två personbilar på Strandgatan i Mariehamn.
Strax innan halv fem på eftermiddagen kallades räddningsenheter och polis till en avkörningsolycka som hade skett längs med Sundsvägen i Sund Svensböle, strax söder om Knallen.
Två personer fanns i fordonet och den ena kunde först inte ta sig ut på egen hand, varvid brandkår kallades till platsen. När brandkåren kom dit hade båda dock lyckats ta sig ut. Passageraren klagade på ryggsmärtor och fördes till sjukhus med ambulans. Väglaget har varit halt hela helgen. (as)