DELA

Tolv får gå från Bores kontor i Mariehamn

Rederiet Bore gör kraftiga nedskärningar i verksamheten. 12 personer på kontoret i Mariehamn får gå efter att samarbetsförhandlingarna avslutades.
Majoriteten av de som drabbas av Bores nedskärningar jobbar på kontoret i Mariehamn. Efter nedskärningarna kommer endast 5 av de nuvarande 17 anställda att jobba kvar på Bores kontor i Mariehamn.
Sammanlagt berördes 31 personer av samarbetsförhandlingarna. Största delen av Bores personal har fram tills nu jobbat i jobbat i Mariehamn. Då samarbetsförhandlingarna inleddes uppskattade Bore att 19 anställda kommer att gå.
Den främsta anledningen till att så många på kontoret i Mariehamn får gå beror på bolagets strategi att lägga ner torrlastverksamheten.
– Då vi avyttrar vår torrlastverksamhet berörs den avdelningen starkast. Även finansavdelningen påverkas då en stor del av den verksamheten koncentreras till Helsingfors, skriver Bores vd Håkan Modig i ett mejl till Nya Åland.
Rederiet lägger också ner sina kontor i både Åbo och Pargas. Båda kontoren hade en anställd. Efter ett övergångsskede kommer rederiet att ha fem anställda i Mariehamn och 8 anställda i Helsingfors. Kontoret i Helsingfors var det näststörsta.
Medan samarbetsförhandlingarna pågick ryktades det om att kontoret i Mariehamn var nedläggningshotat. Enligt Modig var den frågan aldrig aktuell under samarbetsförhandlingarna.
Läs mer i papperstidningen!

Annica Lindström