DELA

Tips stärker misstankarna

I dag hålls häktningsförhandlingar i Ålands tingsrätt gällande den man som gripits misstänkt för att ha bränt upp två båtar och en buss.
Polismästare Teijo Ristola säger till Nya Åland att polisen fått in mycket bra tips.
På torsdagen kom häktningsbegäran in till Ålands tingsrätt mot den gripne mannen, som är misstänkt för flera fall av grov skadegörelse, häleri och stöld, och i dag hålls häktningsförhandlingar.
Polismästare Teijo Ristola säger till Nya Åland att polisen haft mycket att göra under hela torsdagen, och tvingats ta in extra personal för att klara arbetsbördan. Så här långt har arbetet varit framgångsrikt, tycker han.
– Det har gått framåt och vi är hemskt nöjda. Vi har fått in mycket bra tips, som har gjort att misstankarna har kunnat stärkas. En bra gissning är att det säkert kommer att bli häktning här framåt, och då kan vi också lugna allmänheten gällande bränderna som varit.
Framtiden är svår att sia om, menar Ristola, som tar tillfället i akt att berömma sin personal och den åländska polisen.
– Vi har en bra polis här på Åland. Vår fältverksamhet har visat sin styra, likaså våra krimare och tekniska utredare, säger han.

Mårten Arvidsson