DELA

Tippa vårt nya lagting

Vem vinner och vem försvinner? Ålands största röstningsjippo ligger för dörren, den 16 oktober ska ålänningarna rösta in 30 kandidater till lagtinget. I dag tippar Nyan hur det nya lagtinget ser ut.
Pakterna är offentliga i den här showen, egenskaper som belönas är det bredaste leendet, mest övertygande handslaget och en agenda som berör oss vanliga ålänningar.
Tävlingsgrenarna är debatter, korvgrillning, trallvänliga vallåtar och snyggaste broschyren. Ändå kan slutresultatet kännas lite förutsägbart. Eller?
Nyan tippar valresultat utgående från resultatet av vår senaste pejling och från den mandatfördelning som partierna själva tror på. Vi har också spekulerat kring vilka kandidater som kan få flest röster. När det gäller de sittande lagtingsledamöterna har vi tittat på hur många röster de fick i valet 2007, hur väl de profilerat sig, vad de åstadkommit i lagtinget under de senaste fyra åren och hur de fört sin kampanj.
Märk väl, det här är våra spekulationer. Vad tror du? Vem sitter säkert, vem försvinner och vem kan överraska? Kommentera på Nyans hemsida!
Läs Nyans spekulationer i papperstidningen.