DELA

Thörnroos överväger att polisanmäla ärekränkning

– Jag har fått några brev som är på en sådan nivå att jag överväger att polisanmäla för ärekränkning.
Infrastrukturminister Veronica Thörnroos (C) förstår ilskan och upprördheten över regeringens förslag till nya turlistor för skärgårdstrafiken, men säger att det måste gå att diskutera utan att gå till personangrepp.
– Det måste finnas en viss respekt också för oss politiker. Man väljer ju inte sina politiska utmaningar och ingen som sysslar med trafikfrågor vill förstås göra indragningar. Jag inser att det här är ett svårt politiskt läge men nu måste vi agera utgående från verkligheten och våga driva processen vidare.
Infrastrukturministern har varit i hetluften ända sedan regeringens remissförslag till nya turlistor presenterades i slutet av juni. Ett enigt lagting har krävt inbesparingar i trafiken på två miljoner euro vilket motsvarar 3.000 körtimmar per år. Den andra orsaken till nya turlistor är att landskapet som det är nu inte följer arbetslagstiftningen från 1 april i år.
– Hela systemet kom till före den reviderade självstyrelselagen och bygger på arbetsavtal med väldigt låg ingångslön och en överenskommelse om övertid.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist