DELA

Texas Longhorn öppnas i staden

Finlands första Texas Longhorn-restaurang öppnas i Mariehamn i sommar.
Det säger Ulf Danielsson, delägare i bolaget som skall bygga upp en restaurangkedja i Finland enligt franchisemodell.
”Så nära du kan komma Texas i Sverige”.
Så marknadsförs Texas Longhorn-restaurangerna, som bara i Stockholmtrakten finns på nio ställen. Den första restaurangen öppnades 1994 av Philip Huntzinger, en inflyttad Texasbo, och suget efter Texas-stora träkolsgrillade köttbitar och allt som hör till visade sig vara stort.
Nu är företaget redo att expandera i Finland och samarbetspartner blir bolaget Texas Finland Ab. Delägare är Uffe Danielsson, kockprofilen och partihandlaren Lasse Lundqvist från Helsingfors, och tysta bolagsmannen Kim Öfverström.
– Texas Finland skall sälja ut franchiserättigheter till befintliga restaurangföretagare som kan konvertera sina lokaler eller vill öppna i nya lokaler, säger Uffe Danielsson.
Lokalen är vald – den finns inne på gården bakom Pub Ettan-huset på Torggatan 1. Tidigare fanns butiken Nalles livs där och på senare tid har Ålandsbankens Crosskey varit hyresgäst. Något invigningsdatum är inte spikat, men Uffe Danielsson tror att man kan öppna innan sommaren är slut – kanske i månadsskiftet juli-augusti.
– Vi kommer att anställa en krögare. Vi har några redan några intressanta namn.
På sikt kan den krögaren förhoppningsvis ta över restaurangen. Uffe Danielsson understryker att det viktiga för honom och de andra delägarna är att etablera restaurangkedjan i Finland.
Läs mer i papperstidningen.

PATRIK DAHLBLOM

patrik.dahlblom@nyan.ax