DELA

Tehy snabbinkallat till möte på ÅHS

Klockan 14 idag lördag började ett extrainkallat möte mellan ÅHS-ledningen och Tehys förhandlingsgrupp på ÅHS. Med kort varsel kallades strejkande tehyiter till en tyst stöddemonstration vid kanslibyggnaden. Att det handlar om nödarbete är det enda de fått veta.
– Har någon färja sjunkit eller vad är det fråga om, undrar någon i ledet av rödvästade tehyiter.
Ingen vet. Per sms, sociala medier eller mail har de fått veta att ÅHS kallat till möte med förhandlingsgruppen med kort varsel och att de gärna får komma och visa stöd för sina förhandlare. Strax före två strömmar de till och bildar två led framför ingången till kanslibyggnaden.
När Tehys förhandlingsgrupp anländer börjar stödtrupperna i leden applådera och gruppen går in till mötet omgivna av röda västar och applåder.
Dörren är låst och det tar en stund innan den öppnas inifrån. Ingen har passerkort. Det skämtas och skrattas och stämningen är rätt god.
När förhandlingsgruppen försvunnit upp till andra våningen där lamporna lyser i rummet där mötet ska äga rum börjar de strejkande sjukvårdarna vandra runt kanslibyggnaden i en tyst stödmanifestation för sina förhandlare.
– Vi vill inte uttala oss nu eftersom vi inte vet vad som händer men vi står enade vad som än händer, säger en av de strejkande sjukskötarna.
Anne Sjökvist