DELA

Taxichaufför blev hotad av berusad man

I torsdags kväll strax efter 21.30 blev en taxichaufför hotad när han skulle hämta en kund i Mariehamn. En berusad man kom ut till taxin tillsammans med kunden och blev snabbt våldsam. Polis tillkallades och mannen greps på plats.

På sin facebooksida skriver taxichauffören att han blivit mordhotad på jobbet. När Nya Åland kontaktar honom berättar han att situationen uppstod då han skulle hämta upp en kund vid en adress i Mariehamn.
Mannen som hotade taxichauffören på torsdagskvällen hade redan en taxiresa att betala tillbaka till chauffören, som sa åt mannen att han fick åka med på villkoret att han betalade tillbaka skulden innan avfärden. Mannen började då skrika i bilen.
– Jag höll mig saklig och lugn och förklarade att han inte kunde åka med om han inte betalade, men då blev han bara värre, berättar chauffören.
Mannen, som taxichaufförerna haft problem med även förut, blev då aggressiv och chauffören berättar att han blev tvungen att hoppa ut ur bilen. Han ringde till polisen och bad dem komma och föra bort mannen.

Läs mer i dagens Nya Åland.

Fredrika Fellman