DELA

Tätt med byggnadsställningar i stan

Lågkonjunktur eller inte, Mariehamn är en stad som kryllar av byggaktivitet just nu. Nyan har kollat vad som är på gång.
Explosioner som skakar innerstaden, ett rött damm som lägger sig över billacken, en enorm krater. Nej, ingen kan ha undgått vad som händer i centrum av Mariehamn: vid årskiftet inledde Bostads Ab Apoteksgården byggandet av två våningshus ritade av arkitekten Lars Bergh – ett i fem våningar på Norragatan och ett sexvåningshus inne på gården. I december 2011 ska husen stå färdiga men 21 av de 30 lägenheterna är redan sålda.

Lotsgatan
Nya Apoteksgården är bara ett av flera våningshus som byggs eller är under planering just nu. Ålands bostadsrättsförenings tre hus på Lotsgatan, strax norr om Horelliområdet, hör till samma kategori. Totalt byggs 42 lägenheter på platsen.
Också öster om Arkipelag händer det saker. En uteservering med plats för 300 gäster tar form. Förhoppningen är att den ska öppnas till midsommar. Arkipelag genomgår också andra förändringar då Paf bygger ett nytt casino i Avancias före detta lokaler.
Även det offentliga investerar i byggprojekt. Sjöfartsmuseets om- och tillbyggnad är ett exempel, den nya psykiatribyggnaden ett annat.

Se bilderna från de pågående byggena i papperstidningen!

ANNIKA KULLMAN