DELA

Syskon öppnar ny butik

I dag öppnar den nya butiken Skalia i Sittkoffgallerian.
Det är syskonen Troska, Parvin och Rahim Sharifi som har bestämt sig för att öppna en butik som säljer mobil- och datortillbehör.
Butiken är inredd enligt syskonens egen stil och personlighet. De ville göra den personlig och de vill att butiken ska spegla dem själva. Det är bara en dryg månad sedan de fick idén att starta eget och i dag öppnar deras butik.
– Jag satt hemma vid datorn en kväll, sådär som man brukar, och det slog mig att vi kunde öppna en butik. Det är kanske inget man direkt drömt om, men det är något man gärna vill testa på, säger Troska.
– Drömmen blev större ju mer man höll på med den, tillägger Parvin.
De känner att den här sortens butik saknas på Åland och att det som finns är väldigt dyrt. De säger att butiken riktar sig främste till unga och de vill kunna erbjuda saker till ett billigare pris eftersom man som ung sällan har råd med de höga priserna man hittar i många butiker på Åland.
De vill erbjuda något lite annorlunda, saker för olika personligheter och olika stilar. Eftersom de är tre syskon får de in större variation i sitt sortiment då de väljer ut sånt de gillar men de försöker också ta in produkter som inte är deras egen stil så det ska finnas något för alla.
Läs mer i papperstidningen!

Sandra Herranen (praktikant)