DELA

Svensk kedja satsar på konferensresor till Geta

Resekejdan Resia, med 60 kontor runtom i hela Sverige, börjar sälja grupp- och konferensresor till Havsvidden i Geta.
– Det känns klockrent. Åland är nära men ändå utomlands och Havsvidden är unikt, säger Annika Kroon, försäljningschef på Resia.
På måndag anländer övriga medlemmar i Resias försäljningsavdelning till Åland. Totalt nio personer ska i dagarna tre bekanta sig med landskapet och konferera och planera på Havsviddens anläggning i Geta. Det vankas bland annat Ålvados och rökbastu.
– Jag är den enda av oss som varit på Åland tidigare, säger Annika Kroon, som dels tillbringat mycket tid på Åland genom sin åländska man Dan ”Danski” Sjöberg.
Beslutet som Resia nu tagit gäller alltså grupp- och konferensresor till Havsvidden. Inom Resia känner man Havsviddens vd Mikael Kraft sedan tidigare, då han tidigare bland annat drivit Resias byrå i Växjö.
– Så visst bygger det en del på personliga kontakter. Men just grupp- och konferens ökar stadigt och det är orsaken till att Åland blir intressant, säger Annika Kroon, som ser landskapet som ett alternativ som är nära men ändå utomlands.
– Många vill komma bort hemifrån men kanske inte har mer tid än en weekend, då är Åland ett väldigt bra alternativ som jag tyvärr tror att många glömmer bort att finns.
Läs mer i papperstidningen!

Anna Björkroos