DELA

Sunds prästgård blir rekreationsgård

En ny förening med namnet ”Den inre oasen”, DIO, har som mål är att starta och driva en rekreationsgård på Åland. Allt tyder på att det blir Sunds prästgård.
Nu börjar man med ett par rekreationsdagar på Vårdö.
Verksamheten är förankrad i kristna värderingar och med dessa grundvärderingar erbjuds rekreation, retreat och kreativ vila.
Rekreations- och retreatgården skall vara öppen för alla som vill komma till ro och vila med sig själv i en enkel och kravlös gemenskap där stillheten får vara en del av helandet.
– Retreaten är ett möte med det viktigaste i ditt liv, skriver ordförande Marie-Louise Nordberg. Nu börjar alla pusselbitar med verksamheten falla på plats. Jag har burit drömmarna i 20 år.
Tanken är att det lugna och kravlösa tempot ger deltagarna möjlighet att följa de tanketrådar som alltför ofta avbryts av vardagens rutiner och krav.
Retreaten är ett sätt att dra sig tillbaka för egen reflektion och fördjupning i ditt liv. Retreaten passar alla som vill finna mer harmoni, frid och balans i livet.


Samlar kraft
Målet för i år är att hålla ett par rekreationsdagar och retreater där man erbjuds en dag med avkoppling och vila.
Dagarna består av avslappning, samtal, massage, meditation, mässa, akupunktur och god mat.
– På många arbetsplatser kan det finnas behov av dagar att samla kraft. Vi erbjuder arbetsgivare att boka in en rekreationsdag för sina anställda att vila och hämta ny kraft i en lugn i vacker miljö.
I år hålls dagar den 31 maj och 1 juni. De hålls på Stormskärs värdshus på Vårdö Simskäla.

Kiki Alberius-Forsman