DELA

Sundets vatten ännu odrickbart

– Hushållsvatten från Sundets vatten ska fortsättningsvis betraktas som otjänligt. Att koka vattnet hjälper inte så länge cyanobakterier finns i ledningsnätet.
Det meddelar ÅMHM som dagligen tar prover från vattenverket.
– Omsättningen av vattnet i ledningsnätet är i nuläget mycket lågt vilket försämrar vattenkvaliteten ytterligare, skriver ÅMH yttterligare, och fortsätter:
– Fokus i nuläget ligger på att säkerställa att själva reningen fungerar som den ska. När reningsprocessen fungerar följer en desinficering av dricksvattenreserven på vattenverket följt av en desinficering av hela ledningsnätet. Klartecken att använda hushållsvattnet ges när god dricksvattenkvaliteten i ledningsnätets ändpunkter har säkerställts.
ÅMHM uppmanar den som under sensommaren och hösten har upplevt besvär som kan ha orsakats av hushållsvattnet att kontakta hälsocentralen, tel. 535 819.
– Om du har boskap som uppvisar symptom, kontakta jourhavande veterinär, tel. 528 615. Om era husdjur uppvisar symptom, kontakta en smådjursklinik.
På fredag kl 8.00 till cirka 15.00 kommer vattnet att vara helt avstängt på grund av ett större arbete i vattenverket, eventuellt är det avstängt även på måndag från kl 08.00. (tt-s)