DELA

Sundback ska leda ÅHS styrelse

Barbro Sundback (S) blir ordförande för ÅHS nya styrelse.
– Den organisationen kunde må bra av att man ser över lite verksamheter och rutiner, säger Sundback.
På torsdagen utnämnde socialminister Carina Aaltonen (S) enligt traditionen en partikollega till styrelseordförande för Ålands hälso- och sjukvård: lagtingsledamoten Barbro Sundback. Roger Jansson (M), som utmanade Sundback om posten, fick nöja sig med att bli vice ordförande.
I den parlamentariska styrelsen sitter också Runar Karlsson (C), Cita Nylund (Ob), Stig Brolin som skärgårdens representant, nuvarande ordföranden Torbjörn Björkman (Lib) samt Hanna Segerström (Åf).
– Det är en styrelse med både bredd och viktig erfarenhet och med människor från skärgården, landsbygden och staden, beskriver Carina Aaltonen.


Kan bli effektivare
– Jaha, har det utnämnts i dag, svarar Barbro Sundback när Nya Åland ber om en kommentar.
Hon säger att det är lite för tidigt att svara på hur hon ska styra ÅHS de kommande fyra åren och menar att hon måste sätta in sig i frågorna bättre.
– Men jag vill att alla ålänningar ska få den vård de behöver och vill ha, och det gäller att få resurserna att räcka naturligtvis, säger Sundback.
Hon säger att ÅHS är en organisation som vuxit mycket under årens lopp och där det säkert finns utrymme för effektiviseringar.
– Det har ju funnits ganska gott om pengar, så att det kanske krävs lite andra bedömingar och prioriteringar i dag. Den organisationen kunde må bra av att man ser över lite verksamheter och rutiner, menar hon.
Läs mer i papperstidningen!

Annakaisa Suni