DELA

Stulna läkemedel använda till eget bruk

De narkotikaklassade läkemedlen som har stulits från läkemedelscentralen av en anställd har använts till eget missbruk.

– Det handlar om en sorglig historia, säger polismästare Teijo Ristola som har hand om fallet under kommisarie Henrik Hagelbergs semester.
Vad det handlar om för typ av preparat eller vilken befattning den anställde som stulit läkemedlen har kan han inte svara på. Däremot kan han berätta att förundersökningen går bra och att det bara är några saker kvar att kontrollera innan den är klar.
– Det handlar om stora mängder preparat som har stulits över många års tid. Ändå inte så stora mängder att det skulle ha märkts i verksamheten eller att man skulle ha behövt beställa mer än tidigare, säger Teijo Ristola.


Har erkänt
Den tredje juli uppdagades det att narkotikaklassad medicin har försvunnit från läkemedelscentralen vid centralsjukhuset i Mariehamn. En man som är anställd på sjukhuset misstänktes och häktades den tionde juli. Brottet rubriceras som grovt narkotikabrott och grov stöld. Nu är han frisläppt, men fortsättningsvis misstänkt för brotten. Mannen är också misstänkt för brott mot tjänsteplikten och straffbart bruk av narkotika.


Mannen har erkänt i polisens förundersökning att han under en längre tid stulit narkotikaklassade läkemedel från sin arbetsplats. (fj/tt-s)
Läs mer i papperstidningen!