DELA

Studerande serverade president Halonen åländska godbitar

Tre elever och två lärare från hotell- och restaurangprogrammet på Ålands yrkesgymnasium var i torsdags på plats i riksdagshuset i Helsingfors och serverade åländska specialiteter till både riksdagsledamöter och till självaste president Tarja Halonen.
Evenemanget Smaka på Åland arrangerades under torsdagen i riksdagshuset i huvudstaden. Det är ett samarbete mellan riksdagens Ålandsforum och Nordiska skärgårdssamarbetet och arrangerades som i ett led i att regeringens och Nordiska skägrådssamarbetet i år fokuserar på småskalig livsmedelsproduktion och -förädling.
Under dagen serverade Cordelia Eriksson, Oscar Aaltonen och Marcus Nyman, som alla studerar på hotell- och restaurangprogrammet vid Ålands yrkesgymnasium, tillsammans med lärarna Jan-Erik Sundström och Tage Fyrqvist åländska godsaker till besökarna.
– Det har gått jättebra, vi har haft dubbelt så många gäster som vi räknat med, cirka 200 besökare. Vi presenterade åländska producenter och produkter, allt från Stallhagen till Rosebo gurka. Folk fick testa våra smakprov och all mat fick mycket beröm, säger Jan-Erik Sundström på torsdagseftermiddagen då evenemanget är över och gruppen från skolan får en rundtur i riksdagshuset.

En längre artikel om evenemanget kan du läsa i fredagens Nya Åland.
 

Minna Wallén

minna.wallen@nyan.ax