DELA

Strejken kan skjutas upp ytterligare

I dag ska parterna träffas för en ny förhandlingsrunda. Om det inte blir någon lösning på konflikten kan det hända att strejken skjuts upp ytterligare.
– Arbetsministern har möjlighet att skjuta upp strejken en vecka på begäran av riksförlikningsmannen, säger Tehys organisationssekreterare Sara Karlman.
Det blir fjärde förhandlingsrundan för parterna i Tehy-konflikten. I dag träffas de återigen hos riksförlikningsmannen Esa Lonka i Helsingfors.
– Vi hoppas hela tiden att vi ska komma vidare, vår målsättning från Tehys sida är att vi ska lösa konflikten så fort som möjligt så att Åland inte ska behöva genomlida en strejk, säger organisationssekreterare Sara Karlman.
Vad ska landskapet säga för att ni ska bli nöjda?
– Att det ska bli lika lön för likvärdigt arbete och att man konkret ska göra något åt det. Men än så länge har diskussionerna gått trögt.
Börjar det vara ont om tid?
– Det beror på vad som händer, arbetsministern har möjlighet att skjuta upp strejken en vecka begäran av riksförlikningsmannen. Sista dagen för att ta beslut om att skjuta upp strejken är måndag nästa vecka.” (hh)