DELA

Strejk stoppar Air Ålands flyg

Torsdag och fredag denna vecka stoppas Air Ålands flygningar på grund av strejk
– Allt pilotarbete inom Avitrans Nordic, Air Ålands operatör, är förklarat i strejk från torsdag morgon till fredag kväll. Det innebär att alla Air Ålands flygningar under torsdagen och fredagen måste ställas in, berättar vd Jan Erik Sundberg i ett pressmeddelande.
Pressmeddelandet fortsätter:
”Svensk pilotförening varslade om strejk för knappt två veckor sedan efter att förhandlingarna med Flygarbetsgivarna inte givit resultat. I början av denna vecka inleddes medling mellan arbetsgivare och arbetstagare. På onsdag eftermiddag stod det dock klart att medlaren inte nått resultat och förhandlingarna avbröts.
– Strejkvarslet gäller torsdag och fredag denna vecka. Så med detta flyger vi ånyo på lördag, säger Sundberg.
Även om Air Åland inte är part i konflikten drabbas deras flygningar genom att samtliga flygningar för Air Ålands operatör, Avitrans Nordic är uttagna i strejk.
– Jag känner inte till detaljerna, vad det exakt handlar om. Men jag har förstått att det mycket handlar om framtiden, hur piloter ska kunna anställas i regionalflygbolag i Sverige.
De flygbolag som berörs av strejken är Avitrans Nordic, Golden Air, Avia Express och Svenska Direktflyg.
– Den 2 augusti byter vi operatör till Next Jet. De berörs inte av denna strejk.
Medlingen i konflikten är för tillfället nedlagd och det är inte känt när parterna på nytt möts vid förhandlingsbordet.”