DELA

Strejk stoppar Air Åland

Air Ålands flygningar stoppas på nytt på grund av den svenska pilotstrejken. Samtliga flygningar onsdagen den 16 juni ställs in på grund av strejken. Torsdagen den 17 juni går flygningarna igenom som vanligt.
– Det är bedrövligt. Det här handlar om en strejk som riktar sig mot det svenska inrikesflyget. Genom vår operatör Avitrans dras Air Åland med i denna strejk. Men genom lite god vilja från parterna hade Air Åland kunnat stå utanför strejken, vi har egna piloter som klarar flygningarna. Och rutten Mariehamn – Helsingfors kan ingen se som svenskt inrikesflyg, säger Air Ålands vd Jan Erik Sundberg i ett pressmeddelande, som fortsätter:
Det är nu den femte strejkdagen under tre veckor. Enligt förhandlare och medlare hade parterna enats om de tidigare stora stridsfrågorna. Trots det blev det strejk.
– Tyvärr får man känslan att det är viktigare att strejka än att nå en lösning, konstaterar Sundberg.
Air Ålands nästa flygning är torsdag den 17 juni kl 07.10 till Helsingfors och kl 07.30 till Stockholm. Onsdagens strejk stoppar över 300 personers flygningar till och från Åland. De flesta av de strejkdrabbade turerna var fullbokade.