DELA

Strålande resultat för Rotaryklubbar

De åländska rotaryklubbarna är i en klass för sig i sitt finländska distrikt i en internationell insamling mot polio.
Den internationella Rotaryorganisationens mål var att samla in 200 miljoner dollar till arbetet för att utrota poliosmittan. Det har man gjort.
På Åland satte Rotaryklubbarna i Mariehamn och Godby ribban högt. Man skulle tillsammans samla in 50.000 euro, vilket räcker till vaccination av 100.000 barn. Det målet når klubbarna snart, säger Mariehamnsrotarianernas president Jesper Eliasson.
Drygt hundra andra finländska klubbar ingår i samma distrikt som de åländska rotarianerna. De andra klubbarna har tillsammans samlat in 56.000 euro.
Ålänningarna bestämde sig för att gå fullt ut i insamlingen, säger Jesper Eliasson. Före julen gick ett fyrtiotal rotarianer ut på gator och torg med sparbössor. Bror Gammals höll i den kampanjen.
Nästa steg blev ett utskick till fyrahundra företag. Henrik Nordström organiserade efterkontakterna som också gav ett rejält tillskott till insamlingskassan.

Kyrkokonsert
Den 28 mars tar Godbyrotarianerna över stafettpinnen. Då arrangerar man en konsert i Jomala kyrka som är öppen för allmänheten. Kollekten går till polioinsamlingen.
– Senast då når vi upp till 50.000 euro, säger Jesper Eliasson.
Den som vill stöda insamlingen kan få information på facebooksidan ”Åland Rotary polio challenge”.
Läs mer i papperstidningen!

Patrik Dahlblom