DELA

Spaningarna har avbrutits

På onsdagen vid 16-tiden avbröts spaningarna efter den försvunna 60-åringen. Han var då inte återfunnen. Däremot har man hittat två åror och andra båttillbehör som tillhör mannens båt.
Sökningarna återupptas på torsdagen på morgonen.
På tisdagseftermiddagen kom larmet om att en man i 60-årsåldern som gett sig iväg i en liten träbåt från Björkö inte hade återvänt. På kvällen började polisen, frivilliga brandkåren, sjöbevakningen och sjöräddningen att leta efter mannen.
I efterspaningarna i södra Lemland hittade man bland annat två åror och en durktrall som har bekräftats tillhörde mannens båt. Föremålen hade flutit i land vid Nabben i södra Söderby.
Vid midnatt avbröts sökandet och återupptogs på nytt klockan 09.00 onsdag morgon. Sökandet pågick tills det blev mörk vid 16-tiden Inte på hela dagen gjordes några nya fynd. På torsdagen återupptas efterspaningarna.

Tursas ansluter
Polisens och sjöbevakningens arbete fortsätte under onsdagen med oförändrade insatser, enda skillnaden är att sjöbevakningen har plockat ned sin helikopter, istället söker man med flygplan kring holmarna i Björköområdet, meddelar kommissarie Eva Fellman som leder eftersökningarna.
– Vi har också sjöbevakningsfartyget Tursas på väg hit.
Hur länge kommer ni att söka?
– Nu tar vi en dag i taget och hoppas att vi hittar något mer, säger Eva Fellman.
Den man som eftersöks träffade en granne på Björkö i söndags på förmiddagen. Sedan dess har ingen sett till honom.

ANDERS SIMS