DELA

Späckat paintballår väntar

Kylan försenade premiären med en månad.
Men paintballsäsongen 2013 blir inget mellanår – snart färdigställs en ny bana i anslutning till Stallhagens pub i Godby.
– Jag har velat få till en helhetslösning i flera år, säger Conny Johns som driver paintballbanan i Eckerö.

Den långsamma våren och kylan tvingade Conny Johns att vänta in första veckan i maj innan startskottet för paintballsäsongen kunde avfyras.
I helgen var några elever från Ålands folkhögskola först ut på banan i Eckerö.
– När det har varit sånt ruggigt väder som i vår får man förstå att folk drar sig för att åka ut och spela paintball. Jag har hållit på med paintballuthyrning på Åland i sexton år, men jag kan inte minnas att vi haft premiär så här sent, säger Conny Johns vars paintballverksamhet innefattas av hans företag Prosound.
Men den försenade premiären till trots – paintballsäsongen 2013 blir långtifrån ett mellanår på Åland.


Ny bana öppnar i Godby
I slutet av maj hoppas Conny Johns kunna öppna ytterligare en paintballbana i samarbete med Stallhagens pub och restaurang i Godby.
– Banan ligger i en skogsdunge runt 150 meter från Stallhagens parkering. Läget är perfekt, så nu handlar det bara om att få till hindren så att jag blir nöjd. Förhoppningsvis kan banan invigas inom en månad, säger Conny Johns som länge letat efter en möjlighet att bredda verksamheten.
– Det är underbart att kunna ta steget efter alla år i Eckerö. Den banan kommer förstås också vara kvar, men i och med samarbetet med Stallhagen kan jag erbjuda kunderna variation. Och att få till den helhetslösningen med servering på bryggeriet kombinerat med ett upplevelsepaket är nåt som vi både eftersträvat. Jag menar, tänk dej en grupp som vill ha nån form av aktivitet och sen runda av med öl- och vinprovning och god mat – det är en ”match made in heaven” säger Johns och skrattar.
Även om Conny Johns – som själv tävlat i världscupen i paintball – märker av hur konjunkturläget påverkar bokningsgraden (”färre skolklasser från Sverige och Finland har råd att åka hit”) tror han att det finns en marknad för ännu mer paintball på Åland.


Inomhuspaintball till hösten
Och det vill till om projektet som ligger längre fram i tiden ska ha bäring: en inomhusbana i Grelsby sjukhus gamla lokaler.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Oskar Magnusson
Foto: Jonas Edsvik