DELA

Snart slutsålt för Krister i Vårdöbutiken

Att vara butiksägare är mer som en livsstil än ett jobb, säger Krister Johansson som äger Vårdö närbutik i Vårdö Vargata.
Efter 25 år känner han nu att det börjar bli dags att hitta en efterträdare.
Krister Johansson på Vårdö har varit ägare till Vårdö närbutik i 25 år, men börjar nu känna att det är dags för pension. I vinter ska han försöka bjuda ut butiken. Han hoppas att det finns någon som är villig att fortsätta, men han har ett stödbolag bakom sig som i nödfall kan gå in och ta över verksamheten.
Bostaden har butiksägaren ordnad i samma fastighet som butiken. Krister Johansson säger att det finns både fördelar och nackdelar med att ha så nära till jobbet. Det är praktiskt om det skulle hända något, men samtidigt är det svårt att släppa jobbet när man går hem för dagen.
– Jag brukar säga att det inte är något arbete, det är en livsstil, säger Krister Johansson.
På vardagar jobbar han upp emot 16 timmar om dagen. Det blir alltså en hel del jobb även om butiken är stängd på söndagar.
Det är på hösten han brukar ha tid att ta lite ledigt och då brukar det oftast bli en långhelg på badhotellet i Nådendal. Även på lördagseftermiddagar har han och hans fru Riitta som princip att åka ut till sin holme där de har stuga.
Läs mer i papperstidningen!