DELA

Snackisarna i Eurovision Song Contest

Varje år uppstår det snackisar kring Eurovision Song Contest. Nyan Ålands David Lindström har samlat några saker det surrat kring som flugor på ett smørrebröd.
1.SKÄGG PÅ DAM
Skäggiga damen Conchita Wurst har skapat oro i leden i östländerna, där man samlat in namn för att stoppa programmet. Man menar att Conchita Wurst är olämplig att visa för barn och att han skulle ägna sig åt sodomi. Jag menar att det är en rolig drag artist a´la Christer Lindarw med den skillnaden att Conchita har ett viktigt budskap och en jäkla fin röst. Att han liknar Ola Salo gör inte saken sämre.

2. BUROP OCH PROTESTER
Rysslands bidrag buades ut när det blev klart att de gick till final. Det märks att Ryssland inte är särskilt pop just nu till skillnad från Ukraina. Till och med i presscentret filmar andra länders tv-kameror sina ukrainska kolleger då de viftar med flaggor och hyllar sin sångerskas repetitioner.
Jag tycker synd om de två ryska blott 17-åriga flickorna och undrar varför Aftonbladet och Expressen inte ställer kritiska frågor till de svenska körtjejerna som förstärker Rysslands bidrag. De är medvetna om läget och är vuxna kvinnor. Säkert stolta över att stötta Putinpropagandan.
Island, Ukraina och Österrike är de länder som blandat in politik i årets tävling trots att det inte är tillåtet. Men Danmarks radio har inte brytt sig särskilt mycket om förbudet. Det har handlat om krisen mellan Ukraina och Ryssland, om anti-homolagarna och mänskliga rättigheter.

3. SELFIES
Tidigare skulle alla fansen i eurovisionscirkusen låta sig fotograferas med alla artister. Det kunde ta lång tid när en skock smått hysteriska fans skulle ha den perfekta bilden. Nu är det ute. Inne är att man skall ta en halvdålig selfie med sin mobil. Det skall se ut som att man varit nära artisten. Här bjuder jag på några.

4. BRÖST
Att sälja en produkt med att visa lite för mycket är sedan länge ett beprövat koncept. Men i västländerna är det inte längre politiskt korrekt att ha en kvinna som ålar sig på en bil. Men i schlagersammanhang är det inne med bröst igen.
Polen trotsar alla regler för vad god smak heter. Här kärnas det smör med bröst som växer i direktsändning. Så vågat det kanske är här man borde lägga in protesterna och stoppa programmet. Men jag hör inte till moralisterna. Jag tycker det är rätt kul faktiskt.
För så överdrivet är Polens porranspelningar att man inte kan mena allvar.
Fler snackisar i papperstidningen, samt Davids betyg på de låtar som är klara för final!
Kolla också eurovision.ratata.fi