DELA

Smakprov från kvällens partiledardebatt

I kväll med start 18.00 visar Åland24 en partiledardebatt som spelades in i lagtingets auditorium i går kväll. Här får ni ett litet smakprov från debatten.
I kväll kan alla politiskt intresserade se partiledarna debattera det ekonomiska läget och samhällsservicereformen i Åland 24.
De fyra regeringspartiernas Harry Jansson (C), Camilla Gunell (S), Johan Ehn (M) och Gun-Mari Lindholm (Ob), är alla eniga om att Åland inte befinner sig någon ekonomisk kris. Åtminstone inte ännu.
Att de fyra partiledarna inte anser att det råder någon kris oroar oppositionens Axel Jonsson (ÅF) som anser att det offentliga Åland definitivt befinner sig i just en kris och också att regeringspartierna glömt bort den ekonomiska aspekten i sitt reformarbete. Jonsson anser att regeringspartierna varken stärker köpkraften eller stimulerar näringslivet och att de har missförstått hur man gasar och bromsar.
Det andra oppositionspartiets, Liberalernas, partiledare Katrin Sjögren var betydligt försiktigare i sin bedömning av regeringens arbete. Hon är bland annat kritisk mot att ålänningarna fortfarande lever med många frågetecken kring hur regeringen tänker sig att samhällsservicereformen skall utformas i praktiken.
Hur regeringspartierna bemötte oppositionens kritik kan du se och höra på Åland 24 i kväll. Då får du också veta vilka konkreta åländska näringar som partiledarna anser att man skall stimulera. Från publikens håll konstaterade man i går att ingen av ledarna i det sammanhanget nämnde turismen.