DELA

Slut på elakt förtal-ingen kommentarfunktion på nyan.ax

Under de senaste veckorna och månaderna har många diskussioner förts kring anonyma kommentarer på nätet och kring messen i Nya Åland.
Trots mitt försvar framför allt för messen har jag varit mycket tveksam till vissa typer av mess och kommentarer. De som är elaka utan kunskap, kränkande och fula under anonymitetens täckmantel tillför inte diskussionen något, och skadar dessutom både individer och grupper av människor.
Det vill inte jag och inte Nya Åland stå för.

Därför
har vi beslutat följande:
1. Från och med nu tas inga mess in i Nya Åland som är kränkande eller nedsättande mot grupper av människor, vare sig det handlar om bönder, poliser eller politiker, för att nu nämna några särskilt utsatta grupper. Att diskutera politiska beslut är en sak, att generalisera är en annan.
2. Från och med i dag går det inte att kommentera texter på Nya Ålands hemsida. Undantagen är ledaren, som fortsättningsvis ska gå att diskutera, samt sporten. Alla personangrepp, sexistiska, rasistiska och lögnaktiga påståenden ska bort.
Denna policyförändring är inget vi gärna går in för. I det längsta hoppades vi att det skulle vara möjligt att tillåta en fri diskussion under ansvar, eftersom det finns mycket intressant och viktigt som nu riskerar inte blir sagt.
Med de tekniska lösningar vi i dag har kan vi inte tillräckligt väl leva upp till Nya Ålands publicistiska ansvar. När vi hittar en lösning återkommer kommentarerna.

NINA FELLMAN
nina.fellman@nyan.ax