DELA

Skrakvägen länge avstängd

Skrakvägen ska under en period i sommar stängas av på grund av arbete med vatten- och avloppsledningarna samt gatuöverbyggnaden som påbörjas nu i veckan.
Arbetet beräknas ta ända till augusti och innebär att de boende måste ta omvägar för att komma till Västra Ytternäsvägen.
Nu i veckan har arbetet med sanering av vatten- och avloppsledningarna på Skrakvägen och de anslutande gränderna påbörjats.
– Vi ska sanera och byta ut vatten- och avloppsledningar från Västra Ytternäsvägen upp till Skrakvägen och kommer att behöva gå in på tomterna lite. Efter det ska vi också göra om gatuöverbyggnaden, som redan nu är i dåligt skick. Vi har påbörjat det förberedande arbetet, säger Håkan Lindén, projektchef på Mariehamns stad.
En av de boende på Skrakvägen har klagat på att man inte fått tillräcklig information inför arbetet, men Lindén säger att alla kommer att få tid att förbereda sig.
– Vi började dela ut information under förra veckan men hann inte bli färdiga på grund av andra uppdrag. Vi fortsätter nu under veckan och eftersom det inte är aktuellt att stänga av gatan på ett tag ännu kommer alla hinna förbereda sig.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström