DELA

SFP-partidag i spänd förväntan

En partidag i spänd förväntan på utgången av EU-valet.
Det är de åländska partiledarna Katrin Sjögren, Johan Ehn och Harry Jansson överens om efter att i helgen deltagit i Svenska Folkpartiets partidagar i Hangö.
Med bara några dagar kvar till EU-valet den 25 maj, kom SFP:s partidagar i Hangö att till stor del präglas av osäkerheten inför EU-valet.
Det rapporterar Harry Jansson.
Tre åländska partiledare fanns på plats och framförde en gemensam hälsning till den cirka femhundra stora skaran av deltagare.
– Ovissheten är påtaglig bland de SFP-aktiva. En del är oroliga för att SFP inte ska klara av kampen om det 13:e och sista mandatet medan andra är övertygade om att SFP-listan är tillräckligt stark för att klara av konkurrensen, berättar Katrin Sjögren (lib).


Åland i tal
– Det finns dock en viss risk för att svenskspråkiga kandidater som vänsterförbundets Li Andersson och samlingspartiets Alexander Stubb lockar bort en del väljare från SFP, påpekar Johan Ehn (MÅS).
– Ålands Britt Lundbergs anses av de flesta kämpa om tätpositionen på SFP-listan och många tror att Britt kommer att få ett ännu större stöd i Svenskfinland än i valet 2009, säger Harry Jansson ( C ).
Den åländska flaggan vajade utanför Idrottshuset i Hangö och Åland uppmärksammades även i partiordföranden Carl Haglunds tal till partidagen. En handfull av partiets EU-valkandidater hade sökt sig till Hangö mitt i den intensiva valspurten och gavs möjligheten till en kort presentation.
Läs mer i papperstidningen! (ka-f)