DELA

Sextiotal i fokus på bandetgalan

Rosa-Blåbandetgalan på lördag går i den gamla popmusikens tecken.
Det är nytt men ändå bekant.
Lelle Eriksson, som ansvarat för musikprogrammet sen den första galan för sju år sen, har anlitat Guy Dannström som bandbokare. Och han har samlat ett gäng veteranmusiker i relativt nya konstellationer för välgörenhetsgalan på Arkipelag.
Men det heter inte ”gala” längre. I stället blir det en sextiotalsafton med litet friare klädstil. Det åländska sextiotalet spänner ju från de kostymer och slipsar som herrarna hade på sig när det var dans på Solbacka 1963 till flower power-vågen några år senare.
Ska det vara sextiotal så ska det. Många av musikerna stod på scen första gången då. Dannströms band Boosters fokuserar på sin äldre repertoar och spelar Beatles ”With a little help from my friends” så som Joe Cocker gjorde den.
The Taxman spelar Beatlescovers så som Beatles gjorde dem, med Anacondas Kille Williams på gitarr.
Nykomlingarna i det här sammanhanget är The Rewinds med en medianålder på femtio plus.
Rocking Richard (Lundberg) & His Converts värmer upp danspubliken i lobbybaren. Till supén spelar trubaduren Helena Flöjt, som möjligen har nya översättningar på gång, och Dunderdans-grupperna Dynamit och Express skakar loss med sextiotalstouch. Lelle leder allsången.


Ställer upp gratis
Allt till förmån för arbetet som Ålands cancerförening gör. I fjol inbringade kampanjen totalt 45 000 euro, säger verksamhetsledaren Monica Toivonen.
Slås det i år? Femton euro per supébiljett går till insamlingen. Monica Toivonen räknar med 300 supédeltagare..
– Och efter tio väller det in folk.
Intäkterna från inträdesbiljetterna till Arken går oavkortade till insamlingen.
Och – förstås %u2022 artisterna och dansarna ställer upp gratis för en god sak.
– Det här blir jätteroligt, säger Erica Dunder.

Patrik Dahlblom

patrik.dahlblom@nyan.ax