DELA

Sammanlagt 41 700 euro till Rosa/Blå bandet

Ålands Cancerförenings ordförande Gun-Mari Lindholm är mer än nöjd med årets Rosa/Blå bandet-insamling.
– Galan på lördagskvällen hade 200 supégäster, och många dök också upp efter det egentliga programmet. Det blev en fartfylld kväll med sång av Helena Flöjt, dans av Dunderdansarna och allsång med Lelle Eriksson. Vi satsar medvetet på att göra programmet roligt och trevligt, även om det finns en allvarlig underton, säger Lindholm.
Förutom inkomsterna från själva galamiddagen har andra frivilliga åländska aktörer hjälpt till med Rosa/Blå-bandet insamlingen under den senaste tiden, och den totala summan uppsteg till hela 41 700 euro.
– Ålänningarna är väldigt hjälpsamma, och det är fantastiskt eftersom vi nu har möjlighet att fortsätta stöda våra medlemmar på olika sätt, säger Lindholm.
En del av pengarna går till subventionering av peruker, specialsydda baddräkter och underkläder. Dessutom satsar man i höst på hjälpa medlemmarna att utveckla träningsprogram som går att genomföra trots sjukdomen. Dessutom subventionerar föreningen yogapass, och ordnar vattengymnastik och samtalsgrupper. Nytt för i år är en konstgrupp.
Lindholm tipsar också om att det inkommande fredag och lördag ordnas så kallade ”Prickdagar”, där allmänheten får visa upp födelsemärken. Undersökningen är gratis, men kräver förhandsanmälan.

Ylva Vikström