DELA

Runar K skrev på för oppositionen

Oppositionen och Runar Karlsson (C) vill skynda på landskapsregeringen för att få klarhet i bland annat jordförvärvsfrågorna. Karlsson har undertecknat oppositionens spörsmål för att han känner att frågan snabbt måste lösas. Hans partiledare Veronica Thörnroos (C) är besviken.
– Han har inte sagt åt mig att trycka på i ärendet.
Nu har oppositionen och Centerns Runar Karlsson tröttnat på att vänta på landskapsregeringens förslag till nytt regelverk för jordförvärvstillstånd, näringsrätt och hembygdsrätt.
I ett spörsmål, undertecknat av oppositionen och Karlsson, som inlämnades i går efterlyser man åtgärder med anledning av det förslag som en parlamentarisk kommitté överlämnade till landskapsregeringen den 2 april 2009. Fortfarande har landskapsregeringen inte lagt fram något förslag i lagtinget.


Frustrerad
– Jag har uttryckt min frustration flera gånger över att landskapsregeringen inte kommer med något, säger Runar Karlsson. I och med att jag blev polisanmäld sade jag att jag saknar förtroende för landskapsregeringen och det gäller också det här.
Angående polisanmälan är det Skarvenaffären som Karlsson talar om.
Han anser att eftersom hela lagtinget var överens om att det behövs åtgärder för rätten till jordförvärv innebär det att hela Ålands befolkning är överens och då finns inget skäl att fördröja arbetet.
Du satt ju själv i landskapsregeringen medan ärendet behandlades.
– Ja, jag var med och initierade frågan i senaste regeringsförhandlingarna för att lösa den en gång för alla.
Läs mer i papperstidningen.

NINA SMEDS

nina.smeds@nyan.ax
.