DELA

Rocktown ska sätta staden i gungning

En rockshow med tonvikt på lokala förmågor blir kronan på verket under Kulturnatten.
– Det bästa som händer på hela året, lovar Mathias Boman.
Musikshowen med namnet Rocktown är enligt arrangörerna en bred och familjär tillställning med en repertoar där alla kan hitta favoriter.
– Det blir en blandad musikshow med både hård och mjuk rock, men också jazz och blues och med åländska solister på sång och instrument, berättar Mathias Boman som är den som både kläckt idén och genomfört projektet.

Barnvänlig repris
Rocktown är en del av Mariehamnskalaset och äger rum på kalasets scen på Nygatan fredag kväll. Det blir egentligen två shower, den ena som avslutning på Kulturnatten mellan tio och tolv på kvällen och den andra dagen efter klockan 16.
– Det blir inte en direkt repris, vi kommer att anpassa dagsföreställningen lite efter den yngre publiken, berättar Boman.
Kända låtar av Whitesnake, Kizz, Elton John och Jimi Hendrix kommer att ingå i repertoaren.
– Men det blir också några mer tekniskt avancerade inslag för dem som är mer musikintresserade och det blir många kända ansikten på scen.
Mariehamnskalaset pågår i tre dagar denna vecka, med start på torsdag. Både Kulturnatten på fredag och Röster för Östersjön på lördag ingår i helheten och programmet börjar nu vara spikat.
Hela programmet finns på stadens hemsida på adressen www.mariehamn.ax/150.
Läs mer i papperstidningen!

Sara Othman