DELA

Rockoff trotsar festivaldöden

Är Rockoff immunt emot festivaldöden? Hur ser årets festival ut jämfört med de tidigare? Vilka har de största framgångarna och förlusterna varit? Har Dennis Jansson fortfarande ett finger med i spelet och vilka var de riktiga höjdpunkterna?
Nya Åland har talat med Rockoffgrundaren.
2013 har varit festivaldödens år.
Borlängefestivalen Peace and Love och vår egen Island in the Sun är två av dem som av olika orsaker lagt ned sin verksamhet och Hultsfredsfestivalen, en av Sveriges mest anrika, har nu bytt skepnad totalt och ordnas från och med i år i Stockholmstrakten.
Men en av de festivaler som inte lär dö festivaldöden inom en överskådlig framtid är Rockoff. Åtminstone inte enligt grundaren Dennis Jansson.
– Vi har byggt upp rörelsen så att Rockoff har fler ben att stå på än just festivalen och vi tar inte så stora risker. Peace and Love till exempel hade enorma akter och var beroende av att få alla biljetter sålda för att ha en chans att kunna betala. Där skiljer vi oss. Även om Rockoff skulle få ett riktigt dåligt år innebär det inte att festivalen går i graven.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström