DELA

Rockoff tillbaka till Torget?

Rockoff flyttas tillbaka till Torget redan i sommar och Mariehamns stad köper tillbaka Mariepark-fastigheten för 1,5 miljoner euro.
Ett paket med de förslagen ska Dennis Jansson och Anders Wiklöf nu presentera för stadspolitikerna.
– Det finns fyra vinnare om förslaget antas, säger Anders Wiklöf.
Vid en hastigt sammankallad presskonferens på tisdagseftermiddagen levererade de två nyheten till lokaltidningarna. Anders Wiklöf, granne till Mariepark och i den egenskapen en av dem som lämnat in anmärkning mot det förslag till stadsplaneändring som skulle göra verksamheten på nöjesområdet laglig, var mycket mån om att påpeka att det inte är han som på något sätt försöker köra bort Dennis Jansson från området.
– Det var inte jag som tog kontakt med honom, utan det var han som tog kontakt med mig och ville diskutera hur problemet ska lösas, säger Wiklöf.
– Dennis ringde i torsdags eller fredags och jag funderade till lördagen innan jag gav honom det här förslaget. Han accepterade.
Anders Wiklöf har förankrat förslaget delvis bland politikerna.
– Jag har pratat med stadsstyrelsens ordförande Barbro Sundback och ledamoten Johan Ehn. Men vad politikerna kommer att fatta för beslut vet jag ju inte.

Många vinnare
Wiklöf menar att det finns fyra vinnare om förslaget antas och staden är villig att betala det som Dennis Jansson kräver för fastigheten – 1,5 miljoner euro, en summa som Wiklöf hjälpt till med att räkna ut.
– Vinnare är Dennis själv som kan ordna Rockoff, grannarna som får lugn och ro, staden som inte behöver jobba med stadsplaneändringen och landskapsregeringens tjänstemän och politiker som slipper ett stort problem.
Men beslutet får inte dröja särskilt länge, påpekar Dennis Jansson. Tiden har egentligen redan gått ut.
– I annat fall ordnas Rockoff i Mariepark i sommar.

ANNIKA ORRE