DELA

Riktig miljömänniska Östersjöfondens nya vd

Östersjöfondens nya vd heter Lotta Nummelin.
Hon har länge jobbat med Östersjöfrågor och ser nu fram emot att åter flytta till Åland.
Den första september tillträder Lotta Nummelin som verkställande direktör för Östersjöfonden. Nummelins breda kontaktnät och långa erfarenhet av att jobba med miljöfrågor gjorde henne till den bästa kandidaten för jobbet, säger stiftelsens styrelseordförande Henrik Beckman.
Nummelin kommer närmast från jobbet som koordinator för Östersjöutmaningen, en kampanj inom Helsingfors stad som syftar till att förbättra Östersjöns vattentillstånd.
– Vi vill utvecklas och hitta nya arbetssätt. Lotta hade de bästa kvalifikationerna att med sitt breda kontaktnät kunna utveckla vårt arbete, säger Beckman.
Tidigare har Östersjöfonden letts av verksamhetsledare, de senaste tolv åren av Edgar Öhberg. Nummelin blir nu alltså organisationens första vd. Innan uppdraget inom Helsingfors stad jobbade hon i miljöorganisationen Natur och Miljö. Sedan 2007 har hon varit ordförande för organisationen Coalition Clean Baltic, ett uppdrag hon avslutade nu i maj
– En mer miljöinriktad person är svår att få tag i. Nu har vi faktiskt en riktig miljömänniska i själ och hjärta, säger Anders Wiklöf , Östersjöfondens initiativtagare och delegationsmedlem.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén