DELA

Reko-julmarknad i Eckerö post- och tullhus

En ”Reko-julmarknad” hålls i Eckerö post och tullhus den 1 och 8 december. Julmarknaden är ett resultat av ett samarbetsprojekt mellan Leader Åland och Leader MittSkåne som pågått under hösten.
Projektet, i vilket 50 personer deltagit, har syftat till att ge aktiva inom besöksnäringen på Åland och i MittSkåne möjlighet att utbyta erfarenheter och dra lärdom av varandra. I mitten av oktober var 20 personer från MittSkåne till Åland och den 6–9 november reste ålänningar till MittSkåne.
– Projektet har genererat flera nya idéer, samarbeten och begynnande tankar om paketering i olika former – både mellan aktörer i Skåne och Åland samt mellan de åländska företagarna. Flera olika utbyten och samarbeten diskuterades och den största samarbetsidén och effekten hittills som föddes under resan till Skåne, där samtliga deltagande företagares styrkor och kunskaper kunde förvaltas och tillvaratas, är Reko-julmarknaden, en till största del ekologisk och secondhand julmarknad i post- och tullhuset i Eckerö, helt enkelt en rekorderlig julmarknad, skriver Alexandra de Haas på Leader Åland i ett pressmeddelande.
Reko-julmarknaden ska förhoppningsvis bli årligen återkommande. Till årets marknad är tio försäljare redan bekräftade. Förutom försäljning är barnaktiviteter som julpyssel med Agenda 21 och pepparkaksverkstad, mini spa-behandlingar, jultomte som samlar in önskelistor, pepparkakshustävling och julloppis några av de aktiviteter som julmarknaden planerar erbjuda. (ml)