DELA

Quedro levererar till Metro Bostad

Svenska Metro Bostad, en del av gratistidningen Metro, introducerar bostadsmobilen tillsammans med it-företaget Quedro, som grundats av ålänningen Olof Hägerstrand och som också Nya Åland har samarbetat med.
Bostadsmobilen innebär att bostadsannonserna i tidningen inte längre består av några få bilder och text; istället kan läsarna få hela bostadspresentationen med fler bilder, mer information och interaktiva tjänster skickad direkt till sin mobiltelefon.
Raoul Johansson, ansvarig utgivare för Metro Bostad skriver i ett pressmeddelande att ”jag ser det som ett naturligt steg i den allt mer digitala kommunikationen. Att en bostadstidning som Metro Bostad använder sig av Quedros tjänst tror jag kommer gagna våra annonsörers affärer och öka deras konkurrenskraft.”
Vd för Quedro, Olof Hägerstrand säger i samma pressmeddelande: ”Vi levererar motsvarande mobila tjänst på mäklarnas hemsidor, bostadsspekulanterna älskar att alltid ha med sig informationen i sin mobiltelefon. De visar det för vänner och bekanta eller har den för att komma ihåg visningen.” (ke)