DELA

Publiksuccé för kalashelg och ny bio

Mer än 2000 personer har redan provat nya Bio Savoy som öppnade i fredags under Kulturnatten.
– Vi är jättenöjda och responsen har varit väldigt positiv, säger Juanita Adams.
Sommarens stora kulturhelg i Mariehamn är över och arrangörerna kan pusta ut. Några siffror på besökare under Mariehamnskalaset och Kulturnatten är svåra att få tag på eftersom man inte tog något inträde.
– Det var ju så vi ville ha det, vi ville bjuda Mariehamn på det här. Men vi är väldigt nöjda med helgen, det har varit festlig och trevlig stämning i stan och vi upplever att besökarna har räckt till, säger Emma Dahlén, Mariehamns stads kanslichef.
Framför scenen på Nygatan fanns det tusen sittplatser, som enligt Dahlén varit fyllda under helgen. Till Mariehamns-ättlingarnas träff kom det 580 besökare.
– När evenemang pågår så länge som i tre dagar finns det förstås mer eller mindre välbesökta tider, men över lag har det varit mycket folk och de vi träffat på har uppskattat kalaset väldigt mycket.


Dyr engångsproduktion
Lotta Wickström, projektledare för Röster för Östersjön, har inte fått de exakta siffrorna på lördagens konsert ännu.
– Det var cirka 2000 personer på plats, ungefär som det brukar.
Juanita Adams på Bio Savoy är mer än nöjd med biografens första helg, vars slutsaldo landade på över 2000 besök. Allra mest folk drog filmen Bilar 2, som sålde slut både på fredag och söndag. 465 personer betalade för att se filmen ”Iris”, men till det kom runt 250 besökare som fick se filmen gratis på grund av medverkan i produktionen.
– Vi är väldigt nöjda. Jag har träffat på folk på stan som kommit fram och tackat, det är väldigt trevligt att folk är så positiva.
Tills vidare, innan Savoy får en egen hemsida, finns biogrammet på Facebook och på turistförbundets hemsida.
Läs mer i papperstidningen!

Sara Othman