DELA

Projektchef: Ett helt nytt inredningskoncept

Samuli Hintikka, arkitektbyrån Dsigns projektchef för interiören i Viking Lines nybygge, är eld och lågor inför uppdraget.
Chef och ansvarig för uppdraget är Vertti Kivi som till sin hjälp har tio inredningsarkitekter.
Viking Line meddelade redan i början av året att byrån fick uppdraget tack vare sin övertygande syn på planering av upplevelser ombord samt sin vision om hur framtidens kryssningsfartyg ser ut.
Byrån ska inreda samtliga tolv offentliga utrymmen – bland annat promenadstråk, restauranger och klubbar – ombord. Dsign, med Helsingfors som hemort, tävlade om uppdraget med ett svenskt, ett danskt, ett norskt och ett engelskt arkitektföretag.

Ny inredningstrend
Vertti Kivi befinner sig som bäst i Milano på mässa. I hans ställe svarar inredningsarkitekt Samuli Hintikka på Nya Ålands frågor.
Han utlovar redan nu en helt annan typ av inredning än den traditionella.
– Mattor i vinrött och guld och mycket krom hör till gammal engelsk stil. På det nya fartyget blir inredningen tvärtom modern och fräsch.

”Modig satsning”
Så här säger han om Viking Lines satsning:
– Ett modigt beslut. Tack vare det kan vi nu erbjuda resenärerna något nytt inom en resandeform som till stor del stagnerat. Nu byggs framtidens fartyg i Finland, och det kan bli efterfrågan på likadana fartyg i hela världen.
För arkitektbyrån är projektet ett av de intressantaste man haft – och också ett av de mest utmanande.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre