DELA

Prins Edward anlände till Åland

Drygt 45 minuter försenad anlände prins Edward till Åland idag och emottogs av viftande flaggor och idel glada ansikten.
– Väntar man på något gott väntar man inte för länge, sade Solveig Sonneborn.

Se bilder här!


Drygt ett hundratal ålänningar trotsade kylan och samlades på självstyrelsegården idag för att välkomna prins Edward. Det viftades med brittiska flaggor och många hade stått och väntat i drygt 45 minuter på att få en glimt av prinsen. Och han gav mer än en glimt. Prins Edward dröjde ute på gården där han tog sig tid att både hälsa och småprata med ålänningarna.
– Han verkade väldigt trevlig och cool. Han tog sig tid att prata med folk och gav fototillfällen, säger John Westerholm som planerar följa prinsen hela dagen.
Prinsen besöker Åland på en inbjudan han fick under öspelen på Isle of Wight 2011 och planeringen inför besöket påbörjades i höstas. Nästan hela lagtingspersonalen har varit involverad i förberedelserna och fick chansen att träffa honom efter välkomststunden i samband med att prinsen fick en rundtur i lagtinget och informerades om den åländska autonomin och den åländska statusen. I samband med rundturen träffar prinsen även ett antal brittiska medborgare bosatta på Åland. Under dagen ska prinsen bland annat besöka sjöfartsmuseet, Bomarsund och Vikingahallen. På Bomarsund klockan 14 är allmänheten välkommen att delta. (FNB)